• ورود
  • نقشه سایت
امام صادق (ع): در غيرتمندبودن مؤمن همين بس كه هرگاه كار زشت و ناپسندى مشاهده كرد خداى متعال از نيّتش در مورد ناخوش داشتن آن منكر آگاه باشد.
رخت نوروزی بر قامت ارومیه

رخت نوروزی بر قامت ارومیه

چهارشنبه 8 فروردین 1403

مدیریت شهری ارومیه با کاشت سه میلیون بوته انواع گل و نصب ۳۰۰ المان‌ نوروزی و باکس‌های گل، فضای شهر را برای نوروز و سال جدید آماده کرد.

چهارشنبه, 8 فروردین 1403/نویسنده: park/تعداد نمایش ها (3)/نظرات (0)/ رتبه مطلب: بدون رتبه
دسته ها: اخبار
کلمات کلیدی:
شنبه, 26 اسفند 1402/نویسنده: park/تعداد نمایش ها (102)/نظرات (0)/ رتبه مطلب: بدون رتبه
دسته ها: اخبار
کلمات کلیدی:
چهارشنبه, 23 اسفند 1402/نویسنده: park/تعداد نمایش ها (84)/نظرات (0)/ رتبه مطلب: بدون رتبه
دسته ها: اخبار
کلمات کلیدی:
چهارشنبه, 23 اسفند 1402/نویسنده: park/تعداد نمایش ها (106)/نظرات (0)/ رتبه مطلب: بدون رتبه
دسته ها: اخبار
کلمات کلیدی:
سه شنبه, 15 اسفند 1402/نویسنده: park/تعداد نمایش ها (186)/نظرات (0)/ رتبه مطلب: بدون رتبه
دسته ها: اخبار
کلمات کلیدی:
سه شنبه, 15 اسفند 1402/نویسنده: park/تعداد نمایش ها (181)/نظرات (0)/ رتبه مطلب: بدون رتبه
دسته ها: اخبار
کلمات کلیدی:
اجرای عملیات چالکود درختان پارک جنگلی

اجرای عملیات چالکود درختان پارک جنگلی

یکشنبه 13 اسفند 1402

کودپاشی و چالکود درختان پارک جنگلی شیخ تپه به منظور رفع کمبودهای تغذیه ای درختان و حفظ شادابی و سلامت سبزینگی درختان ، و جلوگیری از طغیان آفات و بیماریهای ناشی از ضعف درختان با حضور دکتر علی شایگان رئیس سازمان سیما ، منظر و فضای سبز شهری شهرداری ارومیه آغاز شد.

يكشنبه, 13 اسفند 1402/نویسنده: park/تعداد نمایش ها (207)/نظرات (0)/ رتبه مطلب: بدون رتبه
دسته ها: اخبار
کلمات کلیدی:
يكشنبه, 29 بهمن 1402/نویسنده: park/تعداد نمایش ها (322)/نظرات (0)/ رتبه مطلب: بدون رتبه
دسته ها: اخبار
کلمات کلیدی:
يكشنبه, 29 بهمن 1402/نویسنده: park/تعداد نمایش ها (262)/نظرات (0)/ رتبه مطلب: بدون رتبه
دسته ها: اخبار
کلمات کلیدی:
يكشنبه, 15 بهمن 1402/نویسنده: park/تعداد نمایش ها (368)/نظرات (0)/ رتبه مطلب: بدون رتبه
دسته ها: اخبار
کلمات کلیدی:
12345678910انتها
آشنایی و نحوه مبارزه با آفت لارو برگخوار (آموزش شهروندی)

آشنایی و نحوه مبارزه با آفت لارو برگخوار (آموزش شهروندی)

واحد حفظ نباتات و دفع آفات

نویسنده: park/دوشنبه, 27 بهمن,1393/دسته ها: مقالات

رتبه بندی این مطلب:
4/1

لارو برگخوارAmorpha populi  :



این آفت به درختان و گیاهان زینتی و حتی گیاهان آپارتمانی حمله می کند و طرز خسارت آن بدین نحو بوده که در اوائل بهار لاروها با شروع فعالیت خود ، از جوانه ها و برگهای جوان تغذیه می کنند . لاروها هنگام تغذیه تارهای ابریشمی تنیده و موجب پیچیدگی برگهامی شوند . 

زیست شناسی:

حشره کامل پروانه ایست  سر قهوه ای و دارای دو پالپ متمایل به جلوست بالهای جلوئی مستطیلی شکل با زمینه زرد رنگ که روی هر یک از بالها سه نوار عرضی به رنگ قرمز و پیچ و خم دار وجود دارد که در افراد نر نمایان تر است و در افراد ماده از یک خطوط رنگی نامنظمی پوشیده شده است . رنگ پشت لارو سبز و در طرفین بدن زرد است و انتهای آن کمرنگ می شود. سروسینه سیاه و روی سطح بدن مجهز به زائده های موئی است . طول لارو کامل حدود 25 میلیمتر است و رنگ آن بر اساس نحوه تغذیه متغیرمی باشد

 

 


 که معمولا قسمت شکمی از پشت روشن تر است . برگخوار زمستان را به صورت لارو جوان نئونات در داخل یک پیله ظریف ابریشمی در زیر پوستک و شکاف کنده
 و ساقه و یا در شکاف قیم ها و یا در زیر خاک و یا علفهای هرز و یا در زیر برگهای ریخته شده بسر می برد . در اوایل بهار وقتی که معدل درجه حرارت به 15 درجه سانتیگراد رسید لاروها از پناهگاه خارج شده و روی ساقه می روند . خروج لاروها تدریجی و دسته دسته بوده و حدود 1-2 هفته طول می کشد. معمولاً حمله لاروها در هفته دوم بیشتر است . لاروهائی که در ابتدا بیرون می آیند بجوانه های مولد ساقه و غنچه ها حمله کرده و تغذیه می کنند و چون هنوز جوانه ها باندازه کافی رشد نکرده اند ، در اثر تغذیه لاروها از مریستم انتهائی رشد طولی جوانه های مولد ساقه متوقف شده و کوتاه می ماند. آنگاه به برگها و خوشه حمله نموده و بتدریج
با تنیدن تا رهائی و چسبیدن برگها به یکدیگر لانه ای به وجود آمده و در آنجا در دسته های 3-4 تائی به تغذیه خود ادامه داده و فضولات حاصله آنها نیز به صورت دانه های سیاه رنگی می باشد . نوع لانه ای که لارو خواهد ساخت ممکن است دورانی یا به چپ و راست باشد 
که ضمن این حرکت با ترشح بزاق خود تارهای ابریشمی تنیده و برگها را به هم وصل می کند. رنگ لارو بتدریج که بزرگ می شود از سبز مایل ب زرد بخاکستری مایل 
به بنفش و یا صورتی مایل به قرمز تغییر می کند. لارو چهار بار تغییر جلد می دهد و به طور کلی دوران تکاملی لارو از وقتی که حمله می کند تا اینکه به مرحله تکامل برسد 40-45 روز است. پس از خاتمه دوران لاروی ، لاروها در داخل لانه به شفیره می روند.. وضعیت قرار گرفتن شفیره در لانه  با وضعیت لانه و خود برگ و همچنین موقعیت تنیدن تار بستگی دارد و در اینصورت ممکن است شفیره بطور افقی یا عمودی یا مایل قرار بگیرد . شفیره ها در لانه در داخل برگها و دمبرگهای لوله شده قرار دارند و در نتیجه برگ خشک می شود زرد قهوه ای رنگ می شوند .

دوره شفیرگی 10-15 روز طول می کشد .

 بالها در موقع استراحت بطور شیروانی قرار می گیرد . پس از سه روز که از پروازشان گذشت و همچنین گذراندن تغذیه تکمیلی از نوش گلها شروع به جفتگیری می کنند . جفتگیری هنگام شب و گاهی در روز انجام می شود و چند روز بعد تخمریزی حشره ماده شروع می گردد. پروانه ها فتوتروپیسم(نور دوست) مثبت دارند و در شب دور چراغ جمع می شوند . ماده ها تخمهای خود را در روی سطح فوقانی برگ قرار می دهند.

 

 

 

 

 

دوره نشوونمای جنینی یعنی مرحله بین تخمگذاری و خروج لاروها بستگی به موقعیت جوی 8-15 روز طول می کشد.

بنابراین با توجه به شرح بالا این حشره فقط یک نسل در سال دارد در اوائل بهار پس از شروع فعالیت لاروهای نئونات و قبل از آنکه برگها پیچیده و لانه های لاروی ایجاد شود. کفشدوزک 7 نقطه ای به نام coccinella 7 punctata  نیز حشره مفیدی است که به صورت شکارگر از لارو برگخوار مو تغذیه می نماید.

 

 

  روش مبارزه :



مبارزه علیه حشره کامل در اردیبهشت ماه همزمان با پرواز و تخمریزی پروانه ها و یا اوایل فروردین ماه همزمان با شروع و فعالیت تغذیه لاروهای تازه از تخم تفریخ شده ، انجام پذیر می شود .

روش مناسب و عملی در مبارزه شیمیایی با این آفت ، استفاده از سموم تماسی و نفوذی از قبیل سم دیازینون یا کنفیدور(یا تلفیقی از این دو سم)

به میزان یک در هزار همزمان با مشاهده وفعالیت تغذیه لاروی می باشد.

نکته:

توصیه میگردد جهت کنترل موثرتر در سنین پایین لاروی مبارزه شیمیایی صورت بگیرد.


تعداد نمایش ها (33423)/نظرات (0)

کلمات کلیدی:

برای دادن نظر لطفا وارد شوید و یا ثبت نام کنید

x

 

کاشت نهال به مناسبت روز درختکاری دوشنبه, 18 اسفند,13930

کاشت نهال به مناسبت روز درختکاری

کاشت نهال با حضور مسئولین به مناسبت روز درختکاری در روستای چنقرالو یکان انجام شد.

RSS

 

 

 

 

 

 
 

 

این سامانه به صورت درخواست رایگان و در هدف خدمات الکترونیک شهروندی برای سهولت و پایین بردن ترافیک درون شهری و رفاه حال همشهریان عزیز قرار داده شده است .

 

 

 

 

این سامانه نیز به صورت درخواست رایگان بوده و همشهریان عزیز توجه داشته باشند که فقط از اول اسفند تا آخر فروردین امکان ارسال درخواست را خواهند داشت و لذا خواهشمند است در محدوده زمانی ذکر شده درخواست کاشت نهال ارسال گردد.

 

 

 

 

 

درخواست از این سامانه بدلیل ایجاد درگاه پرداخت الکترونیکی فعلا میسر نمی باشد ، لذا همشهریان عزیز می توانند درخواستهای خود را به واحد حفظ و گسترش سازمان پارکها و فضای سبز شهرداری ارومیه تحویل نمایند.

 

 

 

 

  

 سامانه نقشه فضای سبز

 

 

 

 

 

 

 

 

   

    سامانه ایجاد فضای سبز

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



 

ارتباط مستقیم

 

علی شایگان

مدیر عامل سازمان

ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ

.:: ارتباط مستقیم ::.

انتقادات و پیشنهادات

گالری تصاویر

پیوند ها

 

 

 

 
آمار بازدید
دی ان ان