• ورود
  • نقشه سایت

نحوه تکثیر و نگهداری گل آپارتمانی شفلرا

یکشنبه 13 تیر 1400

  • 8 خرداد 1395
  • نویسنده: park
  • تعداد نمایش ها: 11303
  • 0 نظرات
نحوه تکثیر و نگهداری گل آپارتمانی شفلرا

شفلرا


 

 

نام انگليسی : Octopus tree – Australian ivy palm

خانواده :‍ Aralia ceae

روش تكثير: قلمه از انتهاي شاخه به طول12-8cm در اواسط تابستان

نوع خاك: خاك باغچه + كود خاك برگ يا خاك باغچه +كود دامي پوسيده

شكل ظاهري برگ وگلهميشه سبز، رشد آهسته ،تك ساقه اي وبرگهاي مركب،پنجه اي كه از پنج برگچه مستطيلي تا تخم مرغي به رنگ سبز براق تشكيل شده كه از كه از يك نقطه خارج مي شوند و گاهي به صورت چماقي توليد ميشود ولي در برگچه هاي جوان تعداد برگچه ها 3 تا 7عدد مي باشد .(دو نوع سبز و ابلق طاس در محلات توليد مي شود)

نيازهاي محيطي:

دما : متوسط13 درجه سانتيگراد

نور : متوسط تا كم

آبياري : متوسط

آفات و بيماريها: 

حشرات سپر دار ،تريپس و شپشكهاي آرد آلود تحت شرايط گلخانه ممكن است مشكل ساز باشند.

شكل ظاهري برگ وگلهميشه سبز، رشد آهسته ،تك ساقه اي وبرگهاي مركب،پنجه اي كه از پنج برگچه مستطيلي تا تخم مرغي به رنگ سبز براق تشكيل شده كه از كه از يك نقطه خارج مي شوند و گاهي به صورت چماقي توليد ميشود ولي در برگچه هاي جوان تعداد برگچه ها 3 تا 7عدد مي باشد .( از این گیاه دو نوع سبز و ابلق موجود میباشد )

 

 

 

 

 

.

نیازها: 

نور : به نور غیرمستقیم نیاز دارد، هر چند وقت یکبار گلدان را به آفتاب صبح منتقل کنید. به سایه نسبتاً مقاوم است.

دما: در تابستان حداکثر درجه حرارت 27 و در زمستان حداقل آن 18 درجه است، چناچه درجه حرارت بالاتر از معمول باشد به جریان هوای ملایم نیاز پیدا می کند.

آبیاری: خاک را در هر حال مرطوب نگه دارید، در تابستان هفته ای 2-3 بار و در زمستان هفته ای یکبار آبیاری کافی است.

رطوبت: در تمام طول سال هفته ای دو بار غبارپاشی کنید، اگر هوا خشک باشد افزودن آب به زیر گلدانی سنگریزه دار رطوبت پایدار درست می کند.

تغذیه: گلدان را با کودهای مایع یا جامد محلول در آب مخصوص گل های زینتی طبق دستور و نصف میزان توصیه شده از طرف سازنده هر دو هفته یکبار تغذیه کنید.

خاک مناسب: بهترین محیط رشد خاک لیمونی با پیت است.

تمیز نمودن برگ ها: مه پاشی جهت تأمین رطوبت برای تمیز نگه داشتن برگ ها کافی است، از مواد براق کننده شیمیایی استفاده نکنید. ولی در صورت تمایل حداکثر هر ماه یکبار توصیه می شود.

تکثیر: ریشه دار نمودن قلمه ها  و کاشت بذر در بهار

 

عوارض و درمان:

 تعداد برگچه های برگ ها ی جوان کم است: طبیعی است، با رسیدن به مرحله بلوغ تعداد آنها به 7 برگچه می رسد.

واریته های ابلق رنگ خود را از دست داده اند: نور کافی نیست، به محل روشن تری با نور غیر مستقیم منتقل کنید.

زخم های پنبه ای شکل سفید رنگ روی برگ ها ظاهر شده اند: عامل آن حشره آفت است، هر دو هفته یکبار با سم حشره کش نفوذی سمپاشی کنید تا علائم بر طرف شوند.

لکه های قهوه ای روی ساقه ها، دمبرگ ها و سطح زیرین برگ ها مشاهده می شود: سطح زیرین برگ ها را با سم حشره کش نفوذی سمپاشی و پس از 48 ساعت لکه ها را با برس مخصوص پاک کنید.

برگ ها بد شکل و چسبناک و حشرات سبز رنگی روی آنها مشاهده می شود: آفات را با سم نفوذی یا جذبی طبق دستور هر هفته سمپاشی کنید تا علائم از بین بروند.

برگ ها زرد و سطح زیرین آنها تار عنکبوتی است: عامل آن کنه قرمز ریز است،گیاه را هر 14 روز یکبار با سم کنه کش(کود لیبرل BMXبا دوز 1 در هزار) سمپاشی کنید تا علائم بر طرف شوند، مه پاشی در کاهش آفت مؤثر است.

ساقه ها دراز و منحرف و فاصله برگ ها زیاد است: هوا خیلی گرم است، گلدان را به محل خنک تری و مملو از اکسیژن منتقل کنید. مه پاشی نکنید.

گیاه پژمرده و برگ ها آویزان است: گیاه تشنه است، گلدان را به مدت 15 دقیقه درون تشت پر از آب قرار دهید، مه پاشی روزانه را فراموش نکنید.

برگ ها رنگ پریده و زرد هستند: کمبود عناصر در خاک گلدان مشهود است، کمبود را با تغذیه مصنوعی هر 2 هفته یکبار جبران کنید.

برگ ها زرد می شوند و می ریزند: آبیاری بیش از اندازه است، اجازه دهید سطح خاک گلدان در فاصله بین دو آبیاری خشک شود و سپس آبیاری نمایید، زهکش را بازدید کنید، آب زیر گلدانی را خارج کنید.

 

نحوه ی تمیز نمودن برگ ها:

 برگ ها را به طور مرتب مه پاشی کنید و در صورت گردآلود بودن برگ ها با دست چپ برگ را نگه داشته و با دست راست با اسفنج یا پارچه مرطوب آنها را تمیز کنید. در صورت نیاز از مواد براق کننده حداکثر هر ماه یکبار استفاده کنید.

  گیاهی مقاوم به شرایط نامساعد محیطی است، و به همین دلیل مناسب برای راهروها و کریدورهای ادارات است همچنین این گیاه دارای میوه های نارنجی رنگ و ریز میباشد.

 

 

مبارزه فیزیکی :

حذف شاخه های آلوده به آفات سپر دار و استفاده از کارت های چسبناک آبی

مبارزه شیمیایی :

 

 

 

استفاده از سموم تماسی هم چون دیازینون و دورسبان با دوز 20 سی سی در 20 لیتر آب و هم چنین سموم سیستمیک مانند کنفیدور با دوز 10 سی سی در 20 لیتر آب و یا بصورت تلیفقی از سموم سیستمیک و تماسی میتوان مورد استفاده قرارداد.

 

Print
دسته ها: مقالات
کلمات کلیدی:
رتبه بندی این مطلب:
4/1

نوشتن یک نظر

افزودن نظر

x

گالری تصاویر

آمار بازدید
دی ان ان